Iran

Iran des de dins, a Casa Àsia: nova xerrada de Coneguem el Món

Posted on 19 octubre 2012

Amb la tardor arriba el nou cicle de xerrades de Coneguem el Món. Aquesta és la quarta temporada d’aquest cicle de xerrades sobre diferents països del món, explicades sota la perspectiva del viatger.

Aquest any s’inicia amb un nou cicle anomenat Conegueu el meu país, on els conferenciants parlaran del seu país. Amb aquesta iniciativa, es pretén donar un punt de vista que vagi més enllà de la visió d’un viatger.

La primera xerrada d’aquest cicle serà el proper dissabte 27 d’octubre. Amb el títol Iran des de dinsla xerrada anirà a càrrec de Behjat Mahdavi, periodista i professora de persa a la UB.

Però això no és tot perquè a continuació hi haurà l’actuació d’Ali Bayani músic i mestre sufí que toca el dutar i Alireza Farrokhzadi que tocarà el setar.

La xerrada serà el 27 d’octubre, de les 18:00  a les 20:30, a la sala Samarcanda de Casa Àsia.

Aquesta activitat està organitzada per Coneguem el Món i l’Associació Amu Daria, amb la col·laboració de Casa Àsia i l’Observatori d’Àsia Central.

La represió a l’Iran dels aiatollahs

Posted on 5 gener 2011

Quan sortim d’un país, deixem moltes coses enrere. Les que més omplen la motxilla en tornar a casa són les que tenen noms i cognoms, com Salomon, la nena de l’Ana de Calcuta i tants d’altres.

Sam ha hagut de deixar la seva família, els seus amics i les seves estimades muntanyes del nord d’Iran per una ciutat de la vella Europa. Ha marxat amb llàgrimes als ulls, amb el cor en un puny, sense saber si mai més podrà tornar, sense saber què serà dels seus, si els podrà tornar a veure.

Ha marxat després que li fessin una cara nova durant la seva estada a la presó. Ha marxat després d’haver perdut a amics, desapareguts pel règim dels ayatol·lahs. Ha marxat perquè no pot suportar més l’angoixa i la desesperació de saber que en qualsevol moment tornaran a per ell, potser per no veure mai més la llum del sol.