DE HONG KONG A BANGKOK PER XINA I LAOS

Laos: Vang Vieng i Vientiane

Posted on 25 juliol 2013

Tocava marxar de Luang Prabang i dir adéu als meravellosos temples, les boniques cafeteries i també al fantàstic mercat nocturn de menjar!

Aquest desplaçament el vam fer en una mini-van en perfecte estat i compartint seient amb d’altres turistes -una gran novetat per a nosaltres- atesa la mínima diferència de preu entre l’autobús i els mini-van que fletava la guesthouse. El trajecte és ple de revolts i, com hi havia molta boira, en molts trams no es veia res de res. Patíem, no fos cas que en un d’aquests revolts el conductor tirés pel recte, però finalment el cel es va obrir i vam poder gaudir del paisatge verd i muntanyós del nord de Laos. Bé… jo no, que em vaig marejar com una sopa tot i estar acostumat a les carreteres de l’Himàlaia. La propera vegada agafaré el bus, vist que el luxe no és per mi…

Vang Vieng, bonics paisatges, molta pluja i Friends

És veritat el que diuen sobre Vang Vieng: en tots els locals posen Friends a la televisió. Personalment preferiria l’Ós Yogui!

El cert és que el paisatge és molt maco i val la pena venir per veure’l. Però durant els dos dies que hi vam estar no va parar de ploure. Tan sols vam poder gaudir d’un parell d’estones sense pluja per sortir a passejar. El riu, amb la crescuda, fins i tot es va endur un pont de bambú que creuava cap a una zona de guesthouses. Així que, veient que el temps no canviava, vam haver de fer motxilles i continuar viatge cap al sud, cap a Vientiane.

Luang Prabang (III) Les coves de Pak Ou i les cascades de Kuang Si

Posted on 9 juliol 2013

Vam visitar-ho en dos dies. Decidits a no saturar-nos de temples a Luang Prabang vam fer aquestes dues visites pels matins i així poder dedicar les tardes a passejar per la ciutat.

Les coves de Pak Ou

Estan situades a uns 25km al nord de la ciutat. Es pot anar de dues maneres: en barca o en una camioneta. Nosaltres vam optar per anar per terra, arribar abans, i així evitar els grups turístics que ho fan en vaixell. I hem de dir que vam encertar, ja que durant més d’una hora vam ser els únics en visitar les coves. El més interessant és la seva ubicació, en un acantilat a la riba del riu Mekong.