Alemanya

Escapades: Baviera (I)

Posted on 28 desembre 2011

Quan vam començar a buscar destinació per Europa, on passar uns dies amb la meva germana i el seu marit, el primer que vam fer va ser buscar allotjament. La meva germana em va comentar que ja que viatjàvem en família, què millor que un apartament o aparthotel per allotjar-nos?. Va trobar moltes opcions d’aquest tipus d’allotjament amb Wimdu. Ells volien conèixer Holanda i van veure un aparthotel a Amsterdam molt interessant. Però nosaltres, que ja havíem estat, vam preferir visitar el cor de la Baviera alemanya i allotjar-nos en un bed and breakfast al cor de Munich, que és el tipus d’allotjament que solem utilitzar en els nostres viatges.

Només deixar les coses a l’hotel vam anar directes al carrer, a conèixer una mica la ciutat i a viure l’ambient de les seves famoses cerveseries. Així que després de fer una passejada per Marienplatz,  vam anar del dret a una cerveseria a sopar. Les cerveseries són els llocs idonis per viure l’ambient de la ciutat, solen tenir taules llargues on els clients s’asseuen a menjar les seves delicioses salsitxes i beure la seva famosa cervesa.

L’endemà vam tornar a Marienplatz per visitar el nou ajuntament, Neues Rathaus, d’estil neogòtic alemany. El rellotge de la torre ofereix un concert amb el repicar dels seus 43 campanes, mentre unes figures dansen al seu ritme. No us heu de perdre la dansa dels boters, que commemora el final de l’epidèmia de pesta que va assotar la regió entre els anys 1515 al 1517. Aprofitem per pujar al mirador des d’on es pot observar una magnífica vista de la ciutat.

La següent visita va ser l’església gòtica de Frauenkirche, amb dues torres bessones coronades per dues cúpules en forma de bulb. A l’interior hi ha la tomba de l’emperador Luis IV de Baviera, emperador del Sacre Imperi Romà Germànic entre 1328 i 1347. No vam tenir molta sort ja que la majoria d’edificis històrics estaven en procés de restauració amb les façanes tapades amb lones i bastides.

Després de veure l’església vam decidir anar a dinar. Escollir el restaurant va ser tasca fàcil: la cerveseria Hofbräuhaus, la més famosa de Munic, que porta servint cervesa des de l’any 1589. Vam seure en una taula amb una parella alemanya que s’estaven bevent una gerra de cervesa de litre. Vam demanar unes salsitxes i xucrut i quan el cambrer ens va preguntar si ens servia una gerra de mig litre vam posar el crit al cel: nooooo, nosaltres també volíem una gerra d’aquestes grans, una de litre. La parella alemanya va assentir satisfeta amb el cap.

Exif_JPEG_PICTURE

La gent bevia i menjava davant el ritme imposat per una orquestra vestida amb el vestit típic regional. Ens ho vam passar molt bé i ens vam prometre repetir. Sense cap dubte, si algú vol conèixer Alemanya, a les cerveseries trobarà la seva ànima.

Per conèixer una mica més de la regió, vam decidir llogar un cotxe i perdre’ns cap al sud. La primera parada va ser la petita població de Schongau, envoltada d’una muralla en excel·lent estat de conservació.

Vam menjar a la petita població de Rottenbuch, en una taverna familiar, una deliciosa carn empanada, amb petits trossos de bacó. Passejant el dinar, vam aprofitar per visitar l’Església Agustiniana de Canons, preciosa, una de les més boniques que vam poder veure.

De camí a Fussen, vam visitar també l’església de Zum Gegeisselten Heiland, al poble de Wieskirche, i alguna que una altra església més que vam anar trobant, totes elles envoltades d’un paisatge preciós.