Guia de viatge de Xina. Introducció.

Home / Guies de viatge / Guia de viatge de Xina. Introducció.


Introducció per viatjar a Xina

Un viatge a la Xina és un viatge a un altre món. Des de l’escriptura fins les costums, la forma de pensar i d’actuar és completament diferent a la nostra. Grans paisatges, extensos deserts, minories ètniques i majories Han amb esperit aniquilador d’altres cultures, ciutats exagerades, patrimonis de la humanitat, construccions faraòniques i grans urbs connectades entre sí per una xarxa de transports totalment eficient, còmoda i puntual.

Els allotjaments gaudeixen de bona relació qualitat-preu i l’oferta és àmplia, la infraestructura de transport és molt bona i el menjar és excel·lent. El tret negatiu és la dificultat de parlar amb la gent, però amb un somriure tot s’arregla i l’elevat preu de les entrades als monuments i llocs d’interès.

Moneda

yuan moneda xina

La moneda oficial és el yuan, que s’anomena renminbi en les transaccions locals.

Es pot pagar amb VISA a les ciutats i no hi ha cap problema per canviar xecs de viatge, només cal buscar una sucursal del Bank of China.

Visat

Visat de XinaÉs necessari un visat d’entrada al país que es pot aconseguir a l’Ambaixada Xina de Madrid o de Barcelona.

L’enllaç a la seva pàgina web és:

- Obtenció del visat de Xina a Barcelona

 

Salut

Al centre de Sanitat Exterior més proper us donaran tota la informació necessària i també les vacunes que requeriu. El MAE no estableix cap vacuna obligatòria per viatjar a la Xina.

Hora

Hora mundialL’hora local és sempre l’hora de Beijing, que són 8 hores més del GMT. Això implica que, encara que estiguis en un ús horari diferent, regeix l’horari de Beijing que són 2 hores més. A la província de Xinjiang, els uigurs van un parell d’hores endarrerits perquè viuen a l’hora que regeix el sol. Per contra, els xinesos de l’ètnia han i els hotels, bancs, organismes oficials, etc. segueixen l’hora de la capital.

Seguretat

Seguretat a XinaXina és un país segur. Tot i això, cal prendre les mesures de seguretat habituals en qualsevol viatge.

És interessant poder lligar les motxilles amb cadenat si es viatja en tren o autobús per trajectes llargs, més que res per la pròpia tranquil·litat.

Transport

Transport a XinaAvió: Recomanable per a distàncies llargues i manca de temps. La millor forma de contractar-ho és a les guest-houses, molts cops ofereixen el servei de forma gratuïta. És el més idoni, ja que resulta molt difícil comprar vols per què l’idioma de les pàgines de les companyies aèries de vols interns sol ser el xinès.

Tren: La xarxa ferroviària xinesa cobreix totes les províncies i és un mitjà de transport ràpid i molt còmode. No hi ha categories de trens ni de vagons -és un país comunista on tothom “és igual”- però sí que hi ha diferents tipus de seient i de lliteres: seient dur, seient tou, llitera dura, llitera tova. El número del tren indica la seva categoria, com més números més vell és.

El problema per comprar bitllets, si no parles xinès, es que ells pràcticament no parlen anglès. Això suposa passar una llarga estona davant la finestreta o que te la tanquin a la cara. Però si seguiu aquests cinc consells, podreu comprar els vostres bitllets de tren a Xina en menys de cinc minuts.

Autobús: És el principal mitjà de transport del país i els preus són molt econòmics. Surten de totes les ciutats i pobles i arriben a tot arreu. Per a les distàncies llargues hi ha autobusos llitera, veritables rateres si hi hagués un accident. Per a transports urbans, es paga 1Y al pujar al bus. Els hotels solen tenir informació de les línies més properes i alguns ofereixen plànols gratuïts.

Bicicleta: Es poden llogar bicicletes en aquells llocs considerats com a “turístics”. En la resta sol haver dificultats.

Allotjament

Allotjament a XinaNo és cap problema en els llocs on estiguin acostumats a rebre una mica de turisme. L’oferta és àmplia, des d’habitacions amb bany interior o compartit fins habitacions amb diversos llits, on el preu és molt més econòmic. Es pot dormir decentment per 100Y en habitació i per 35Y en dormitori. Si viatgeu en bicicleta i heu de parar on sigui, és possible que tingueu més problemes, perquè no tots els hotels permeten allotjar estrangers. Per la resta de casos, els allotjaments són nets i amb molt bona relació qualitat-preu. Solen oferir internet gratuït i disposen de servei de rentar, recollida a l’aeroport o estació de trens i busos, compra bitllets,… En els llocs turístics el personal dels hotels comença a parlar una mica d’anglès.

Una bona opció es obtenir el carnet de YHA China, de International Hostel que us servirà per obtenir descomptes en aquest tipus d’allotjament.

Gastronomia

menjar a xinaEl menjar més bo que hem provat mai ha estat a la Xina, això sí, sempre i quan aconsegueixis demanar alguna cosa. Els saltejats a la wok de verdures són molt saborosos, les sopes delicioses. En els establiments d’àrees poc turístiques us serviran te gratuïtament si no demaneu cap beguda. Ep! Sense sucre. Aquí serà difícil demanar res perquè la carta està en xinès. Llavors serviran els dibuixets i les ganyotes i gesticulacions tipus “kikirikí”. Val la pena aprendre’s algunes paraules, com ara mi fan (arròs) o dofu (tofu).

A les zones turístiques no hi ha problema i inclús trobarem menjar occidental.

Recomanacions:

- Els xinesos beuen te a totes hores i a tot arreu. Això vol dir que sempre hi ha un termo o dispensador d’aigua calenta a l’abast, ja sigui en els hotels, bancs, estacions de tren,… Nosaltres vam comprar als supermercats llet en pols, sucre i cafè i cap dia va faltar un esmorzar. També es poden calentar els omnipresents fideus xinesos liofilitzats.

- A les àrees on hi hagi comunitats musulmanes podreu comprar deliciós pa recent fet.

Informació pràctica