Guia de viatge d’Istanbul

Home / Guies de viatge / Guies de viatge de Turquia / Guia de viatge d’Istanbul


Com arribar-hi

Des de Barcelona,

actualment la millor opció es amb la companyia Spanair que ofereix vols directes a partir de 40€ més taxes, el trajecte.

Des de Turquia,

Les companyies aèries Turkish Airlines, Anadolu Jet, Atlas Jet, Pegasus Airlines, tenen vols des de moltes ciutats turques a preus econòmics.

Visat

exclamacióNOTA: A partir del 10 d’abril de 2014 el visat es farà online, no sent possible fer-lo a partir de llavors a l’aeroport. El passaport ha de ser vàlid al menys durant 6 mesos més, des de l’entrada al país.

 

Fins el 9 d’abril de 2014 com de costum, al mateix aeroport, 15€.

Moneda

La moneda oficial és la lira turca (TL). Consulteu el canvi actual a: www.xe.com

On dormir

La zona més cèntrica per allotjar-se és la zona de Sultàahmed, al cor d’Istanbul, darrera mateix de les mesquita Blava.

Llocs recomanables:

– Sultan Hostel, 50TRY habitació doble amb bany i 30TRY amb bany compartit. Esmorzar inclòs i internet free.
Hotel Hostel Yunus Emre, situat davant del restaurant Doy-Doy, darrera la mesquita blava.
Dongyang Hotel, situat davant la esglèsia de Santa Sofia, al mateix carrer que circula el tramvia.
Hotel Pierre Loti, (classe especial), en temporada baixa a partir de 64€. No cal descriure l’hotel, millor mireu-lo vosaltres a la seva web.

On menjar

Recomanem el restaurant Beyazit (davant mateix de la parada del tramvia), en qualsevol lloc on posi “lokanta” i hi hagi turcs menjant i en qualsevol parada on preparin kebab amb pà de pitta. Els pastissos estan increïblement bons.

Què visitar

Amb una antiguitat de més de tres mil anys, la que fou capital de l’imperi otomà segueix considerant-se el cor de Turquia. Metròpoli d’uns dotze milions d’habitants, es presenta al viatger gloriosa i espectacular, amable i europea.

La ciutat és molt fàcil de descobrir gràcies a una completa xarxa de busos i un modern tramvia que ens porta fins al mateix peu dels principals monuments, si bé val a dir que la millor forma de conèixer la part històrica –declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1985- és passejant tranquil·lament pels seus carrers.

Monuments imprescindibles:

Aya Sophia (Santa Sofia); és el monument més cèlebre i impressionant d’Istanbul, sinó de tota Turquia, i es considera l’obra més gran i més sagrada de l’època bizantina. Inagurada l’any 537, és una gran obra d’enginyeria, ja que la immensa cúpula central de 31 m d’alçada, sense murs visibles, queda com suspesa en l’aire. Convertida en mesquita durant l’imperi otomà, actualment és un museu. Entrada 10TRY

Mesquita Sultàahmed (Mesquita Blava); anomenada així pel color turquesa dels seus mosaics, provinents d’Iznik, fou construïda pel sultà Ahmed I per a que rivalitzés en grandesa a Aya Sophia.

Cisterna Basílica (Yerebatan Sarniçi); extraordinàries cisternes que daten del 532, emprades per emmagatzemar aigua per al Gran Palau i altres edificis veïns, construïdes amb columnes, capitells i plints procedents de diversos edificis en ruïnes.

Palau Topkapi; impressionat palau, amb extensos jardins i edificis, harem, biblioteca i una espectacular vista des de la terrassa del Corn d’Or i el Bòsfor. Fou residència de sultans durant tres segles.

Gran Basar; amb més de 4000 comerços, ha estat el cor de la ciutat durant segles. A partir d’un petit recinte que feia de mercat, el basar va anar creixent a mesura que els comerciants posaven sostres per a poder desenvolupar l’activitat en qualsevol climatologia. Avui dia els seus carrers principals atreuen sobretot a turistes i cal gaudir de la passejada, les bromes i les compres.

Basar de les Espècies; construït el 1660 com a part del complexe de la mesquita Yeni Cami. L’ambient que s’hi respira és molt agradable: espècies, sabons, fruits secs,..

excursió pel Bòsfor; una excursió de mig matí en vaixell per l’estret del Bòsfor és una experiència relaxant. Cal agafar el vaixell a l’embarcador d’Eminonü. Des de dalt del castell d’Anadolu Kavagi hi ha unes bones vistes de l’entrada del Mar Negre.

– no descuideu les visites del pont de Galata, el carrer Istiklal Caddesi i la plaça Taksim (les zones més cosmopolites de la ciutat), les mesquites Rustem Paça, Yeni Cami, Suleymaniye, Fatih Cami i Eyüp Cami (aquesta última en divendres, dia d’oració, agafar el bus a l’altra banda del pont d’Eminonü), la esglesia de Chora i la de Zeyrek.

Guia de viatge d’Istanbul
T\'agradat?