Guies de viatge de Turquia

Home / Guies de viatge / Guies de viatge de Turquia


A peu entre dos continents, Turquia ha estat per a molts viatgers la seva primera experiència amb Orient. Aquest extens país (800.000 km2, 25 cops més gran que Catalunya) ofereix al viatger una gran riquesa cultural i històrica, clima templat, glorioses mesquites, exhuberància de paisatges, precioses platges, ruïnes romanes i seljúcides, deliciosa gastronomia,.. sense deixar de costat l’hospitalitat de la seva gent.

Per al viatger independent és un destí molt fàcil, ja que el servei d’autobusos és d’una gran qualitat i puntualitat -molt millor que el d’alguns països europeus- i la varietat d’allotjaments és apta per a qualsevol pressupost.

Si a tot això afegim l’exotisme d’Istanbul, l’aroma dels mercats i basars, l’olor a espècies i a çai calent, els airosos minarets que coronen aldees i ciutats i el cant del muetzí cinc cops al dia, a mi almenys m’agafen ganes de fer la motxilla ara mateix.

Moneda
La moneda oficial és la lira turca (TL). Podeu comprovar el canvi actual en aquest enllaç.

Visat

exclamacióNOTA: A partir del 10 d’abril de 2014 el visat es farà online, no sent possible fer-lo a partir de llavors a l’aeroport. El passaport ha de ser vàlid al menys durant 6 mesos més, des de l’entrada al país.

Fins el 9 d’abril de 2014 com de costum, al mateix aeroport, 15€.

Transport

Avió: Les companyies aèries Turkish Airlines, Anadolu Jet, Atlas Jet, Pegasus Airlines, tenen vols a moltes ciutats turques a preus econòmics.

Autobús: És la forma més econòmica i ràpida de viatjar per terra. Hi han diverses companyies amb una excelent flota d’autobusos i un excel•lent servei.

Dolmus: Són minibusos de tranport urbà, molt econòmics i que arriben a tots els racons de les ciutats.
Tren: Si podeu viatjar de nit és la millor opció. Podeu consultar els horaris a la web del ferrocarril turc. Malauradament aquesta web només funciona amb l’internet explorer. Els qui naveguem amb el Firefox ens hem d’instalar aquest pluggin.

Salut

Al centre de Sanitat Exterior més proper us donaran tota la informació necessària i també les vacunes que requeriu. No hi ha obligació de vacunació, però si viatgeu de forma independent nosaltres sempre recomanem portar posades les vacunes de la febre tifoidea, còlera i tètanus. Tampoc no sobrarà la vacuna de la grip. Com sempre, vigileu amb l’aigua, la fruita i la verdura.

Guies de viatge de Turquia:

Guies de viatge de Turquia
T\'agradat?