Fotografies del món

Fotografies del món: sastre a Kathmandú

Posted on 24 maig 2013

Buscant pel disc dur he trobat aquesta fotografía que m’agradaria compartir amb vosaltres. Es tracta d’un sastre en un petit taller situat en un carreró prop de Durbar Square, Kathmandú.

Espero que us agradi!

Fotografies del món: nen a Bago, Birmània

Posted on 19 març 2013

Aquesta foto em porta un munt de records, perquè el viatge a Birmània va ser un dels primers que vam fer i un dels que millor records guardo. En aquell temps encara viatjàvem amb una càmera analògica, però per aquest viatge havíem comprat una càmera digital compacta, de les primeres que havien. Aquesta foto està feta amb aquella càmera i he de dir que els colors i la resolució d’aquelles fotos, són molt superiors a posteriors compactes que hem tingut, més cares i amb més megapixels…. els maleïts megapixels!

La fotografia és d’un nen a la ciutat de Bago treballant en una fàbrica de cigars. En aquest país, es protegeixen del sol amb thanaka, una crema que extreuen dels arbres.

Espero que us agradi!

Fotografies del món: l’islam a Delhi, el Qtub Minar

Posted on 3 març 20134

El Qtub Minar és un enorme minaret de 72 metres d’alçada i 14,3 metres de diàmetre a la base, construït per Qutb-ud-din Aybak i inspirat en el famós minaret de Jam a l’Afganistan.

La fotografia no mostra el minaret, que segurament ja l’haureu vist en altres fotografies, si no una família musulmana refugiant-se del calor de Delhi en una les sales del complexe.

Fotografia del món: La kora del monestir de Labrang, Tíbet històric

Posted on 5 febrer 2013

La kora del monestir de Labrang, a Xiahe, Tibet històric

A 3500 metres d’alçada i amb 3 km de longitud, fer el circuit ritual budista (kora), fent girar els 1174 molinets de oració, fa petites les altres koras que hem fet en diferents monestirs d’Àsia.

Com és pot veure a la foto, alguns pelegrins no només donen la volta si no que a més, se postren davant les imatges de Buda.

Per més informació: Xiahé, la lamaseria de Labrang

Fotografies del món: Dona tibetana resant a Kathmandú

Posted on 21 gener 2013

Sempre que viatgem a Kathmandú ens allotgem al barri budista de Boudhanath, lluny del caos i del soroll de Thamel. I cada matí, anem a l’estupa per fer la kora, meditar i per què no? també per fer fotos.

La foto d’aquesta quinzena és la d’una dona tibetana, com el seu davantal indica, resant a l’estupa de Boudhanath. He dubtat entre posar-la en color o en blanc i negre i finalment m’he decidit per aquest últim.

Espero que us agradi!

Fotografia d’un nen esperant menjar dels monjos mendicants

Posted on 7 gener 2013

:-)

En vista que, per diverses circumstàncies, no sóc constant publicant setmanalment una foto, he decidit (tal com em van recomanar) canviar la foto de la setmana per la foto de la quinzena. A veure si d’aquesta manera, compleixo amb el que jo mateix em prometo. 

La foto d’aquesta quinzena és la d’un nen a Luang Prabang, Laos, esperant rebre del monjo l’excedent de menjar que la gent li ha ofert en la seva ruta matutina pels carrers. Espero que us agradi!

Fotografia: Buda de la Pagoda de la Pau

Posted on 24 octubre 2012

Fa temps que volia començar una nova secció al blog dedicada a la fotografia de viatges. La idea és publicar una foto per setmana, per quincena. No té perquè ser la millor foto, simplement la que em vingui de gust o la que tingui un bon o mal record.

Dit això, vaig a inaugurar la secció amb la foto d’una imatge de Buda en la Peace Pagoda de Pokhara. Aquesta foto em recorda la Shanti Stupa de Leh, ja que ambdues són similars. I els que em coneixen saben que no hi ha dia que no em recordi de Ladakh amb nostàlgia.