Belgica

Escapades per Europa: Bruges, la Venecia del Nord

Posted on 26 juny 2013

Amb un vol de la companya irlandesa Ryan Air ens vam plantar a l’aeroport de Charleroi, situat a 55 km de Brussel·les, en un no res. Com és habitual en aquesta companyia, vam arribar uns minuts abans del temps establert. I tot i ser un vol curt, se me va fer més llarg que si volés a l’India o a Tumbuctú. El vol semblava una versió barata i cutre d’un basar oriental, doncs tants i tants eren els productes que, a crit pelat, els assistents de vol oferien a la venda, que no ens van deixar tancar els ulls per a res.

A Charleroi vam agafar un shuttle bus que ens va deixar davant l’estació de Brussel·les-Midi, des d’on amb metro vam arribar al centre, que és on teníem reservat l’allotjament.

Brussel·les, la Grand Place i el Manneken Pis

La visita de Brussel·les va ser curta i passada per aigua, doncs no ens va parar de ploure. És clar que el gener potser no és la millor època de l’any per visitar aquest país. Tot i això, vam poder visitar la Grand Place, amb els seus edificis gremials i l’Ajuntament; la famosa estatueta de Manneken Pis i algunes esglésies i catedrals que vam anar trobant repartides pel centre.