ARUNACHAL PRADESH I ASSAM

Guwahati, temples i Pizza Hut.

Posted on 21 juny 2012

Guwahati és una típica ciutat índia, amb un tràfic caòticament ordenat, unes voreres atestades de gent i munts d’escombraries que s’amunteguen per tots els racons.

Però la capital de l’estat d’Assam té dos highlights que ningú es pot perdre si es troba per aquesta part més oriental d’Índia: el sagrat temple Kamakhya Mandir i el Pizza Hut.

Quan arribàvem a Guwahati, cansats i afamats després de més de sis hores de viatge, el vam veure deseguida. A través de la finestra de l’autobús destartalat, vam reconèixer el seu ròtul vermell i de seguida ens vam imaginar una pizza gegant, el seu aroma calent acabat de fer, el seu formatge que es fonia generosament sobre una massa cruixent… Però va desaparèixer deseguida, com un miratge, darrera l’estel·la dels centres comercials dels afores de la ciutat. I des d’aquell instant, ja no vam poder pensar en res més.

Quinze minuts més tard estàvem a Paltan Bazar, la zona de l’estació d’autobusos, enfonsats sota el pes de les motxilles. Al nostre voltant, un eixam de cotxes i rickshaws, clàxons, gent que anava i venia, parades atapeïdes de roba i sabates, fum d’oli fregit, vaques…