McLeod Ganj, dos anys després

Dos anys després tornem a McLeod Ganj, seu del govern tibetà a l’exili i lloc de residència del Dalai Lama.

Fa tres dies que s’han acabat les ensenyances de Sa Santedat i el poblet, de només 2 carrers, està a rebentar d’estrangers. Ens han dit que han assistit 30.000 persones i ara, trobar allotjament, és ben difícil. Finalment ens allotgem a la guesthouse d’un monestir, amb terrasseta i wi-fi gratuït… gentilesa de l’hotel del costat…

Pels matins fem la khora al voltant del Tsuglankhang, el temple del Dalai Lama i veiem les discussions filosòfiques dels monjos, una pràctica d’aprenentatge que es manté intacta des de fa segles. L’ambient que s’hi respira és magnífic i molt relaxant.

 

 

Per la nit, tornem cap al temple on els monjos es reuneixen per seguir amb les discussions, en les que un es pot incorporar. A continuació reciten i canten mantres, moment en què jo aprofito l’energia que m’envolta per meditar…

I com cadascú és feliç a la seva manera… Lluís ha trobat un company amb el que jugar totes les tardes. Només veure’l, ja va corrents a buscar-lo!

About these ads

10 thoughts on “McLeod Ganj, dos anys després

 1. Si el viatge l’haguèssim fet al seu moment, teníem previst anar fins a McLeod Ganj. Sense practicar el budisme cap dels dos, em feia una gran il.lusió poder estar aprop del Dalai Lama, persona a la que admiro i respecto, no tan sols per el què és sinó per el que representa per el poble tibetà.

  Bon company el d’en Lluís i si el poguèssiu portar, no us deceberà mai.

  Una abraçada als dos!

  • Hi hauran altres ocasions, de totes formes si pujeu a catxemira us queda a 5 hores en taxi de Jammú….i a Delhi podeu tornar en bus nocturn.

   Una abraçada i molt bon viatge!!

 2. Hola xics! quin somriure més bonic té el monjo de la primera foto oi? i quina dona més elegant la de la tercera! me n’alegro molt que esteu tan tranquilets i oberts a captar totes les bones vibracions… estic encantada amb les fotos, la del gosset és genial! Petonets als dos!!!! us segueixo cada dia!

 3. Molt xula l’entrada!!! I això de les discussions dels monjos, jo tampoc no ho he viscut mai… m’ho haureu d’explicar amb pèls i senyals a la tornada!!! Perquè vau assistir a unes quantes… jajajaja…

  I Lluís, buscant companys pel Silk? El deus trobar a faltar oi??

  Una abraçada moooolt gran pels 2!!!

 4. Hola Núria, una abraçada, ara mateix em sentia com en una presó i he pensat vaig a veure que fa la Núria, respira molt per tots nosaltres, quina pau que es respira només veient les fotos. Que us vagui molt bé, petonets

 5. No sé si encara us queden molts dies de viatge, pero llegint tot el que heu anat escrivint, veig que ha valgut la pena tornar. Me n’alegro molt que ho esteu disfrutant!

  Petons

  M.Teresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s