Adeu Ladakh, hola Mcleod Gunj!!!

Amb la claror del dia marxem del Ladakh per anar a Mcleod Ganj on hi ha la seu del govern tibetà a l’exili i la residència oficial del XIV Dalai Lama i canviem el Julley Ladakhí pel Tashi Delek tibetà (hola).
Mcleod es com qualsevol altre lloc on es concentren viatgers. És com Khaosand a Bangkok o Thamel a Kathmandú. I es que està a reventar d’hotels, restaurants, botigues de souvenirs, llocs on fan masatges, cursos de cuina, de meditació, etc…
Cansats del viatge, ens allotgem al Tibet hotel. A l’endemà ens canviem a un altre més econòmic i propietat d’un monasteri.
Un cop ens hem “reallotjat” visitem el complexe de Tsuglagkhang, que està format per la residència oficial del Dalai Lama, el gompa Namgyal, el museu del Tibet i el propi Tsuglagkhang.
En aquest últim temple, equivalent pels exiliats al de Jokhang a Lhasa, es pot veure als tibetans realitzant la kora (circuit ritual que consisteix en donar voltes al temple en sentit contrari a les agulles del rellotge).

Al pati, observem als monjos debatin de forma ostentosa. El més espectacular es que tanquen la discusió picant alhora amb les mans i amb el peu a terra. Davant la residència del Dalai Lama, una asistenta ens diu que està hospitalitzat a Delhi per una operació, però que ja és troba millor. Li desitgem que es recuperi aviat.
La visita al museu del Tibet ha estat colpidora: mostra en imatges i en video la tràgica història de l’ocupació xinesa. La resta ho anirem visitant en els propers dies, shanti shanti (amb tranquilitat).

About these ads

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s